The Thief of Bagdad
14:05 - 15:45 op Eén
Avontuur (1940) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.9 (3123 stemmen)
Met Conrad Veidt, Sabu, June Duprez e.aAbu ontmoet een man die zegt de echte prins van Bagdad te zijn. Hij is door de gemene Jaffar aan zijn lot overgelaten. Jaffar hoopt zijn macht te vergroten door te trouwen met de adembenemende prinses. Hiervoor houdt hij de kinderachtige koning tevreden met kadootjes. Abu en de prins proberen Jaffar te stoppen, maar deze gebruikt vervolgens zijn magische krachten.

The Treasure of Pancho Villa
15:00 - 16:35 op BBC2
Romantiek (1955) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (76 stemmen)
Met Rory Calhoun, Shelley Winters, Gilbert Roland e.aTijdens de Mexicaanse burgeroorlog is Tom Bryan een huurling die zijn diensten aanbiedt aan de hoogste bieder. Juan Castro is verantwoordelijk voor het goud waarmee nieuwe wapens en munitie gekocht moeten worden, en Ruth Harris is de plaatselijke schooljuffrouw. Beiden willen Toms diensten kopen.

Kidz In Da Hood
15:30 - 17:00 op NED3
Komedie (2006) uit Zweden
IMDB-rating: 5.1 (251 stemmen)
Met Beylula Kidane Adgoy, Gustaf Skarsgård, Embla Hjulström e.aAmina, een vluchteling uit Afrika, is negen jaar oud en dacht een veilige plek te hebben gevonden in Zweden. Helaas is Stockholm voor haar een nare plek, waar ze samen met haar zieke opa moet knokken om te overleven. Bovendien heeft ze thuis ook al genoeg ellende meegemaakt, zoals de dood van haar ouders. Als ze dan ook nog eens geen verblijfsvergunning krijgt, ziet de toekomst er wel heel donker uit. Amina blijft dan wel hopen of voorspoed, maar houdt standaard al rekening met het ergste wat er kan gebeuren. Dat gebeurt namelijk ook standaard! Hoewel? De jonge muzikant Johan ontfermt zich over Amina en haar opa, hoewel hij niets van kinderen weet. Opeens ziet het leven er wat vrolijker uit..

The ****leshell Heroes
16:35 - 18:10 op BBC2
Actie (1955) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.7 (523 stemmen)
Met José Ferrer, Trevor Howard, Dora Bryan e.aEen Britse majoor moet samenwerken met een heuse oorlogsveteraan en een groep scherpe rekruten om een gevaarlijke missie te doen slagen. Hun missie is om een Duitse scheepshaven, gestationeerd in bezet Frankrijk, te vernietigen. De majoor treft veel voorbereidingen, maar weet haast al zeker dat weinigen de missie zullen overleven.

Honey
18:15 - 20:00 op RTL5
Drama (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 4.5 (9846 stemmen)
Met Jessica Alba, Lil' Romeo, Mekhi Phifer e.aHoney is een sexy danseres die een succesvolle choreografe wordt. Wanneer ze bedreigd wordt door haar mentor besluit ze een dansstudio te openen voor jongeren uit een achterstandsbuurt.

Kings of South Beach
20:00 - 21:50 op RTL7
Drama (2007) uit
IMDB-rating: 5 (378 stemmen)
Met Donnie Wahlberg, Jason Gedrick, Steven Bauer e.aChris Troiano (Jason Gedrick) is eigenaar van de meest trendy club aan de Zuidkust van Miami. Hij moet zijn hoofd boven water zien te houden in een wereld van maffioso en drugs. Ondertussen houdt de politie de club goed in de gaten, wachtend op een moment om toe te slaan.

?oile sans lumi?
21:00 - 22:25 op TV5
Drama (1946) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.5 (80 stemmen)
Met Édith Piaf, Marcel Herrand, Jules Berry e.a1929. Als de film stem krijgt, vreest Stella Dora, een ster van de stomme film, voor haar carrière. Haar onaangename stem moet worden gedoubleerd. Een plattelandsmeisje, Madeleine, wordt gekozen voor haar prachtige stem. De nieuwe film is een succes. Madeleine wordt op de achtergrond gezet maar komt in opstand.

A Thousand Years of Good Prayers
21:40 - 23:00 op Canvas
Drama (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (613 stemmen)
Met Henry O, Pavel Lychnikoff, Feihong Yu e.aDe Chinese Mr. Shi (Henry O) gaat na de dood van zijn vrouw voor het eerst zijn enige dochter Yilan (Feihong Yu) opzoeken in de Verenigde Staten, naar aanleiding van haar echtscheiding. Yilan stelt het bezoek van haar vader niet op prijs en vermijdt na verloop van tijd zelfs fysiek contact. Door de onverwachte wending in het leven van Shi probeert hij innerlijke rust te vinden in een stadspark. Hier ontmoet hij een Iraanse vrouw (Vida Ghahremani) die de weg naar zijn hart vindt, ondanks de taalbarrière. Wanneer Yilan zich bij de situatie neerlegt, begint Shi zich thuis te voelen in zijn nieuwe leefomgeving.

Slow Burn
22:30 - 00:15 op RTL8
Drama (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (1730 stemmen)
Met Ray Liotta, LL Cool J, Mekhi Phifer e.aEen openbaar aanklager is betrokken bij 24 uur durend drama waar hij een helse strijd aan gaat met een bendeleider. Op hetzelfde moment wordt hij ook nog eens gemanipuleerd door een assistent openbaar aanklager en achtervolgd door een mysterieuze man die cryptische boodschappen achterlaat.

Je vous aime tr?beaucoup
23:50 - 01:20 op TV5
Komedie (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 4.7 (20 stemmen)
Met Firmine Richard, Max Clavelly, Julien Crampon e.aBij de dood van hun moeder die ze niet gekend hebben, ontmoeten drie halfbroers van 8, 15 en 17 jaar, die niet samen zijn opgegroeid, elkaar voor het eerst. Ze gaan samen op vakantie bij Nonna, hun oma, met geheimen en gemene streken, avonturen en eerste keren...

Bring Me the Head of Mavis Davis
01:10 - 02:45 op BBC2
Komedie (1997) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 5.1 (298 stemmen)
Met Daniel Abineri, Danny Aiello, Justin Avoth e.aMarty Starr is een platenproducer die aan de rand van de afgrond staat. In de hoop de verkoop te stimuleren besluit hij zijn laatste artiest te vermoorden. Maar niet alles verloopt geheel volgens plan.