Nieuwe serie Pelgrimscode bij Evangelische Omroep


De Evangelische Omroep start vanaf donderdag 10 november (22.05 uur) op Nederland 1 met de eerste aflevering van De Pelgrimscode. Daaris te zien dat tien BN'ers in het zuiden van Egypte aan de oevers van de Nijl arriveren. Maar slechts twee BN'ers zullen het uiteindelijk halen tot de poorten van Jeruzalem.

In deze tweede serie van De Pelgrimscode gaan opnieuw tien bekende Nederlanders een spectaculaire strijd met elkaar aan in het Midden-Oosten. Ze volgen de voetsporen van Mozes om de felbegeerde pelgrimsschat te bemachtigen. De schat ter waarde van 10.000 is bestemd voor het goede doel van de bekende Nederlander die wint.

Het winnen van de schat is niet eenvoudig en de weg ernaartoe is vol ontberingen. Het zijn zware tijden voor komiek en acteur Arijan 'Adje' van Bavel: "Mijn fysieke grens is enorm te zien in het programma".

Zanger Syb van der Ploeg: "Ik ben de Nijl overgezwommen, wie kan dat nou zeggen". Het vervolg van het succesvolle EO-programma wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen.

Deelnemende BN'ers
Het tweede seizoen zien we Cystine Carreon, Winston Post, Nelli Cooman, Robin Zijlstra, Elise van der Horst, Mirjam Sterk, Mohammed Chaara, Arijan van Bavel, Syb van der Ploeg en Manuëla Kemp strijden om de felbegeerde Pelgrimsschat. [RadioWereld.NL]