Nominaties Marconi Awards bekend


De genomineerden van de Marconi Awards zijn bekend. De genomineerden voor 'Beste Zender' zijn BNR NieuwsRadio, Radio 1 en Radio 6 Soul & Jazz. In de categorie 'Aanstormend Talent' zijn dat: Sander Hoogendoorn (BNN 3FM), Eva Koreman (Q-Music) en Jan Roos (POWNED Radio 1). De radiomaker die de Marconi Oeuvre Award wint, wordt later bekendgemaakt.

Marconi Awards 2010 - 2011
De Marconi Awards zijn landelijke radioprijzen door vakmensen voor vakmensen. Dit jaar worden deze radioprijzen voor de 17e keer uitgereikt. De Marconi Awards worden gecombineerd met de Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSter Man en Zilveren RadioSter Vrouw. Door het samenvoegen van dé juryprijs en dé publieksprijs voor radio ontstaat er Hét RadioGala van het Jaar.

Voor de Marconi Awards zijn er drie categorieën.Beste radiozender, Beste aanstormend talent en de Oeuvre Award.
Voor de RadioRing zijn er ook drie categorieën. Beste man (Ster), Beste vrouw (Ster) en Beste programma (Ring)

De uitreiking van de Gouden RadioRing 2011 wordt tijdens Hét RadioGala van het Jaar uitgreikt op donderdag 1 december in het Raadhuis aan het Dudokpark te Hilversum. De uitreiking van deze zes radioprijzen vindt plaats tijdens een speciale en muzikale live radio-uitzending op Radio 2. De presentatie van 20.00 - 22.00 uur is in handen van Jan-Willem Roodbeen en Hans Schiffers. [RadioWereld.NL]