Klanten KPN en Telfort eisen schadevergoeding

Klanten van de telecomproviders KPN Mobiel, KPN Hi en Telfort eisen schadevergoeding voor teveel in rekening gebrachte telefoonkosten. Zij voelen zich benadeeld omdat belseconden worden afgerond naar hele minuten, terwijl aan hen niet duidelijk is gemaakt dat deze kosten worden afgerond. Dit maakte Stichting Belverlies.nl, een onderdeel van Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO), donderdag bekend.

Verbod op afrekenen per minuut
De stichting die namens de klanten optreedt, eist ook een verbod op het afrekenen per minuut. Volgens Belverlies.nl betalen klanten gemiddeld meer dan 100 euro per jaar te veel voor mobiel bellen door deze praktijken. De telecomproviders verdienden hiermee gezamenlijk al honderden miljoenen euro's, volgens een berekening van de stichting.

Dagvaarding
,,Gezien partijen er buitengerechtelijk niet uit konden komen, is nu de enige mogelijkheid om KPN en Telfort te dagvaarden'', zegt woordvoerder Ferdy Roet van Belverlies.nl. De dagvaarding aan de telecombedrijven is het startsein voor een collectieve procedure die Belverlies zal voeren namens vooralsnog 157 aangemelde klanten.

ANP