Snuf de hond in oorlogstijd
09:00 - 10:35 op Ketnet
Avontuur (2008) uit Nederland
IMDB-rating: 5.7 (101 stemmen)
Met Sanneke Bos, Gonny Gaakeer, Malte Huthoff e.aFriesland 1945. Tom woont bij zijn oom en tante aan de rand van het dorp op de boerderij "Vredehoeve". Hij kan maar moeilijk aarden op het platteland en zit vol woede omdat zijn ouders bij de Duitse bombardementen zijn omgekomen. Hij wil maar één ding; vechten en wraak nemen. Mirjam, zijn Joodse vriendinnetje die op dezelfde boerderij ondergedoken zit, probeert hem te ontdooien. Om een maatje te hebben heeft hij een hond gekregen. Een prachtige lieve herdershond. Hij noemt hem Snuf. Samen beleven ze de spannendste avonturen en helpen ze de Canadezen om hun dorp te bevrijden.

Inkheart
20:30 - 22:45 op RTL5
Avontuur (2008) uit Duitsland
IMDB-rating: 6 (19626 stemmen)
Met Brendan Fraser, Andy Serkis, Eliza Bennett e.aMo Folchart heeft een wonderlijk maar soms verschrikkelijk talent. Als hij luidop voorleest uit boeken, brengt hij de karakters tot leven. Wanneer hij op een dag voorleest uit het boek Inkheart, haalt hij een aantal gemene karakters uit het boek en in de echte wereld. Alsof dat nog niet erg genoeg is, verdwijnt zijn vrouw in het boek. Zijn dochter Meggie, die op dat moment nog een baby was, weet niets van haar vaders talent, alleen dat hij tot op vandaag weigert voor te lezen. Capricorno, één van de boosdoeners uit het boek, heeft jarenlang naar Meggies vader gezocht om zijn krachtige talent te gebruiken voor zijn eigen donkere doeleinden. Meggie en haar vader zullen er alles aan moeten doen om dat te voorkomen en Meggies moeder te redden.

The Thaw
20:30 - 22:15 op RTL7
Horror (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (3763 stemmen)
Met Val Kilmer, Alexandra Staseson, Brad Dryborough e.aDe wereld is in de ban van het broeikaseffect. Ondertussen vindt een groep onderzoekers op de afgelegen noordpool een prehistorische mammoet in het smeltende ijs. Al gauw komen de onderzoekers er achter dat niet de opwarmende aarde de grootste bedreiging voor de mensheid gaat vormen...

Sea of Love
20:30 - 22:50 op RTL8
Misdaad (1989) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (10898 stemmen)
Met Al Pacino, Ellen Barkin, John Goodman e.aFrank Keller is een New Yorkse detective die onderzoek doet naar een seriemoordenaar. Deze moordenaar vindt zijn slachtoffers via advertenties in de krant. Keller wordt verliefd op de hoofdverdachte.

Mr. & Mrs. Smith
20:30 - 22:55 op SBS6
Actie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (72543 stemmen)
Met Brad Pitt, Angelina Jolie, Vince Vaughn e.aJohn en Jane Smith (Brad Pitt en Angelina Jolie) zijn een gewoon koppel met een gewoon huwelijk, waar de pit een beetje uit is. Beiden hebben echter een groot geheim: ze behoren, zonder dat de ander het weet, tot de beruchtste en meest gevraagde huurmoordenaars ter wereld, en zijn bovendien in dienst bij concurrerende bedrijven. Wanneer beiden een nieuwe opdracht krijgen en ontdekken dat ze elkaars doelwit zijn, zijn de poppen aan het dansen.

Ice Spiders
22:15 - 00:00 op RTL7
Horror (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 3.2 (1278 stemmen)
Met Patrick Muldoon, Vanessa Williams, Thomas Calabro e.aIn een geheim regeringslaboratorium, hoog in de bergen, worden reuzenspinnen gekweekt om hun ijzersterke zijde te gebruiken voor nieuwe wapens. Door een fout van een wetenschapper, ontsnappen een aantal van de zeer agressieve spinnen en vallen ze het nabijgelegen ski-resort binnen. Dash, die daar werkzaam is als ski-instructeur, wordt gedwongen de strijd met de spinnen aan te gaan.

The Scorpion King 2: Rise of a Warrior
22:45 - 00:55 op RTL5
Actie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 3.8 (5313 stemmen)
Met Michael Copon, Karen Shenaz David, Simon Quarterman e.aDe jonge Mathayus is getuige hoe koning Sargon zijn vader doodt. Hij besluit om wraak te nemen, maar daarvoor moet hij zich eerst transformeren tot een gevreesde vechter.

Venus
22:50 - 00:15 op NED2
Komedie (2006) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.2 (5506 stemmen)
Met Peter O'Toole, Leslie Phillips, Beatrice Savoretti e.aMaurice en Ian zijn nooit echt doorgebroken als acteur. De vrienden zijn nu in de zeventig en genieten van hun oude dag. Als Ian's puberende achternicht arriveert om voor hem te zorgen, wordt hun gemoedelijke routine ruw verstoord....

Breaking and Entering
23:25 - 01:35 op Eén
Drama (2006) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.6 (7390 stemmen)
Met Jude Law, Robin Wright Penn, Martin Freeman e.aWanneer de yuppie en architect Will (Jude Law) een jonge inbreker op heterdaad betrapt in zijn kantoor, besluit hij om hem niet aan te geven bij de politie, maar om met hem in dialoog te gaan. Deze ontmoeting blijkt de levens van beiden te gaan veranderen.

Deep Impact
00:30 - 02:20 op BBC1
Sci-Fi (1998) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (43386 stemmen)
Met Robert Duvall, Téa Leoni, Elijah Wood e.aEen enorme komeet nadert de Aarde, en er worden plannen gemaakt om hem uit zijn koers te stoten. Naast een selectie van onmisbare mensen zal een loterij onder de bevolking gaan uitmaken wie van hen onder de grond onder mag duiken. Ondertussen wordt alles in het werk gesteld om de botsing tegen te gaan.