Driekwart miljoen kijkers voor De Pelgrimscode


De kijkcijfers van donderdag 10 november 2011 (SKO)

Pelgrimscode (EO, Ned1, 22:07) – Het tweede seizoen van De Pelgrimscode is donderdag met redelijke cijfers van start gegaan op de latere avond van Nederland 1. De eerste aflevering wist vanaf tien uur een publiek van 744.000 kijkers (madl: 12.4%) te boeien. Het andere avontuurlijke programma op de donderdagavond, Expeditie Robinson op RTL5, lag om half negen beter in de markt. Het survivalprogramma was met 1,3 miljoen kijkers de populairste tv-show op primetime.

Vorig jaar november bracht de EO haar programma De Pelgrimscode nog recht tegenover Expeditie Robinson op de buis. De start van De Pelgrimscode wist toen 915.000 kijkers te boeien en naar Expeditie Robinson keken 1,2 miljoen mensen.

Het Spijt Me (RTL4, 20:32) – De terugkeer van Het Spijt Me met John Williams als presentator blijft een succes op RTL 4. Na 1,2 miljoen kijkers voor de eerste twee afleveringen, kon de derde uitzending donderdag rekenen op een score van 1.140.000 kijkers (madl: 15.9%). Met deze cijfers was Het Spijt Me het op een na meest bekeken programma op primetime. Alleen Expeditie Robinson was meer in trek.

Kinderfluisteraar (RTL4, 21:31) – Derek Ogilvie had al succes met zijn programma De Babyfluisteraar en sinds vorige week fluistert hij ook met jonge kinderen in Kinderfluisteraar. Een moeilijkere taak, vindt het Schotse medium. “Ik kan niet met iedereen communiceren. Bij baby’s is het makkelijker dan bij kinderen ouder dan 3 jaar, met wie ik nu werk“, zegt hij in Televizier. “Voor de opnames heb ik alle kinderen eerst ontmoet om te zien of ik een connectie met ze kreeg. Als die er niet is, kan ik niet met ze werken.” Kinderfluisteraar trok donderdag 1.102.000 kijkers (madl: 16.7%).