SBS krijgt voldoende tijd om zich te herstellenDe aandeelhouders van SBS Broadcasting Sanoma en Talpa geven het bedrijf ruim de tijd om zich te herstellen. Als eerste stap krijgt SBS Broadcasting in 2012 een van de nieuwe aandeelhouders kapitaalinjectie.

Dit heeft de Georgette Schlick de nieuwe CEO van SBS Broadcasting tegenover het vakblad Adformatie gezegd. Schlick tempert gelijk mogelijke hoge verwachtingen nu het bedrijf volgend jaar een kapitaalinjectie krijgt. Schlick hierover tegen Adformatie: "Er komt in 2012 een behoorlijke kapitaalinjectie. Maar behalve geld is ook tijd nodig. En die tijd krijgen we ook van de aandeelhouders.

Komende woensdag presenteert SBS Broadcasting haar plannen voor 2012. Daarbij wil Schlick vooral een realistische toekomstvisie geven waarbij ze geen beloftes wil maken die het bedrijf niet kan nakomen. Dat is volgens haar in het verleden wel gebeurd toen er werd gezegd dat SBS Broadcasting beter zou gaan presteren maar dat dit deze belofte niet na te komen was omdat het bedrijf veelal in het tegen van de naderende verkoop stond.

De tv-zenders SBS 6, Net 5 en Veronica zijn onder meer onderdeel van SBS Broadcasting.