Recordomzet Disney concern


Het mag dan wel economische crisis zijn in Europa en de Verenigde Staten, het entertainmentbedrijf The Walt Disney Company merkt er niets van en heeft een recordomzet- en winst over het boekjaar 2011.


Disney heeft tijdens zijn boekjaar 2011, dat eind september eindigde, de omzet en de winst naar ongekende hoogtes zien stijgen. Dat maakt eens te meer duidelijk dat de consument op de entertainmentproducten van het bedrijf in ieder geval niet bespaart. De nettowinst bedroeg 4,8 miljard dollar, ruim een vijfde meer dan in het boekjaar 2010. De omzet van het bedrijfsteeg met 7 procent tot bijna 41 miljard dollar.



De recordresultaten bewijzen de sterkte van de merken en activiteiten van Disney aldus topman Robert Iger persbericht. De resultaten van zowel de tv-activiteiten (met zenders als ESPN en Disney Channel) als de themaparken, de grootste afdelingen, gingen erop vooruit. Ook de verkoop van Disney-producten steeg maar de filmstudio zag dalende cijfers. Disney is in Nederland en België bij UPC, Telenet ">Telenet en Ziggo ook op de kabel actief met Disney Channel en in België is via TéléSAT op satelliet ook de Franse editie beschikbaar.