Nederlands elftal in schaduw van The Voice of Holland


De kijkcijfers van vrijdag 11 november 2011 (SKO)

Nederland – Zwitserland (Voo, 20:24) – Het Nederlands elftal stond vrijdag met de oefenwedstrijd tegen Zwitserland in de schaduw van The Voice of Holland. Waar Oranje op Veronica 1.352.000 kijkers (madl: 17.6%) wist te boeien, trok The Voice 3,3 miljoen kijkers naar RTL 4. Veronica behaalde met het voetbal de nummer twee positie op primetime. Nederland 1, gemiddeld de best bekeken zender van het land, hield aardig stand met 904.000 kijkers voor Flikken Maastricht.

Voor Oranje was het een teleurstellende avond. Het elftal speelde 0-0 gelijk tegen de Zwitsers en dat leverde een fluitconcert op in Amsterdam. “Overal dwingen we respect af. En nu spelen we een keer 0-0 tegen een ploeg die onlangs ook Engeland op 2-2 hield. Dan past zo’n reactie niet. Het is wel typisch Nederlands. Ik stap er daarom maar snel over heen“, zegt coach Bert van Marwijk.

The Voice of Holland (RTL4, 20:34) – Marco Borsato heeft het moeilijk gehad tijdens de blinde audities. Als nieuwe coach liep hij naar eigen zeggen tegen beginnersfouten aan. “Ja. Soms drukte ik op een eerste impuls, maar viel het in de loop van het liedje tegen. Dan dacht ik: had ik maar nooit gedrukt. En omdat je ‘maar’ vijftien kandidaten aan je team mag toevoegen, ben je soms juist té kritisch. Maar dat is de charme van dit programma! Gelukkig kan ik goed tegen mijn verlies, al heb ik heus wel eens gebaald“, zegt de zanger in Televizier. The Voice of Holland trok vrijdag 3.288.000 kijkers (madl: 42.6%), 276.000 minder dan vorige week.

Pavlov (NTR, Ned3, 21:24) – In de NTR-serie Pavlov stellen acht bekende Nederlanders een vraag aan de wetenschap.Gedreven door hun fascinaties, benieuwd naar de antwoorden. Soms zijn hun vragen intiem, soms ontroerend en soms zijn het dingen waarover ze zich al vanaf hun vroegste jeugd verwonderen. In de eerste aflevering was Harm Edens aan de beurt. Hij kwam al lang geleden uit de kast, heeft al jarenlang een partner en werd onlangs vader. Maar het intrigeert hem wel. Waarom is hij homo? Pavlov werd vrijdag door 222.000 kijkers (madl: 2.9%) bekeken.