Einde Oprah Winfrey bij RTL4

Talkshow-queen Oprah Winfrey heeft na 25 jaar afscheid genomen van haar wereldwijd bekende talkshow. Na 25 jaar, ruim 28.000 gasten in 5000 afleveringen is het doek gevallen. De drie laatste ‘Oprah Winfrey Show’s zullen respectievelijk op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 november te zien zijn om 22:30 uur bij RTL 4.

Op 8 september 1986 was Oprah voor het eerst te zien op de Amerikaanse televisie. Oprah stopt definitief met de serie en gaat zich richten op haar eigen televisiezender ‘The Oprah Winfrey Network’ en haar eigen magazine ‘O, The Oprah Magazine’.

Het afscheid van het 57-jarige icoon wordt uitgezonden in drie speciale afleveringen, getiteld: ‘Surprise Oprah! A Farewell Spectaculair’ (part 1 en part 2) en ‘The Oprah Winfrey Show: Finale’. In de eerste twee shows tussen 22.30 en 23:30 uur wordt Oprah getrakteerd op mooie woorden en unieke optredens van bekende wereldsterren als Madonna, Tom Hanks, Beyoncé, Tom Cruise, Halle Berry, Will Smith, Stevie Wonder en Usher.

Madonna: ‘Oprah vecht voor dingen waar ze in gelooft, ook al maakt het haar minder populair. Zij is een vrouw met ballen, waarvan ik zeer veel heb geleerd’. Als laatste spreekt haar man Stedmen zijn liefelijke woorden uit naar zijn vrouw.

Tijdens haar laatste uitzending, ‘Final’, blikt Oprah terug op de afgelopen 25-jaar van haar carričre. Ze vertelt aan de hand van videobeelden welke mensen haar diep geraakt hebben en welke verhalen het meeste indruk hebben gemaakt.

Oprah: ‘Ik kan geen woorden vinden om dit bijzondere moment te beschrijven’, ‘De kijker en de show zijn de grootste liefde van mijn leven’. [RadioWereld.NL]