Tamara wordt Top Model voor oog van 865.000 kijkersDe kijkcijfers van zondag 13 november 2011 (SKO)

Holland’s Next Top Model (RTL5, 20:29) – De 19-jarige Tamara Slijkhuis is maandagavond voor het oog van 865.000 kijkers (madl: 12.0%) verkozen tot Holland’s Next Top Model 2011. De finale van het RTL 5-programma was daarmee de nummer drie op haar uitzendmoment. De live-slotuitzending van Top Model is traditiegetrouw de meest bekeken aflevering van de hele serie. Een jaar geleden keken er nog 809.000 mensen naar de finale van Benelux’ Next Top Model.

Direct na de finale van Holland’s Next Top Model ging het nieuwe programma John Beerens’ Salon Takeover in première. Naar deze tv-show, waarin John Beerens noodlijdende kapsalons te hulp schiet, keken 469.000 mensen.

Mixed Up (NCRV, Ned3, 20:26) – De eeuwige strijd tussen de seksen leeft voort in de nieuwe komische dramaserie Mixed Up, waarin de perikelen op de redactie van het magazine ZIJ centraal staan. ZIJ bestaat al meer dan twintig jaar en is een solide merk geworden onder leiding van hoofdredactrice Guusje Waterman (Anneke Blok), maar nu komt er een man aan het roer: David Vogel (Waldemar Torenstra). De eerste ontwikkelingen in Mixed Up werden maandag door 450.000 kijkers (madl: 6.2%) gevolgd.

De man met de hamer (BNN, Ned3, 20:56) – Als ze het goede doel van Serious Request kunnen steunen, gaan bekende Nederlanders ver. Heel ver. In De Man Met De Hamer, dat maandag van start ging met 458.000 kijkers (madl: 6.3%), halen BN’ers alles uit de kast. Veilingmeester Ruben Nicolai: “Het begin en het einde van de show staan vast, de 38 minuten daar tussenin zijn voor iedereen een grote verrassing. Britt en Ymke die met hun rapport langs Tweede Kamerleden gaan, Nikki Plessen die zichzelf als buffet aanbiedt in de RTL-kantine en Sander Lantinga die besluit aerobicsles te geven aan een stel bejaarden. Ze hadden het vooraf niet bedacht, maar in het heetst van de strijd halen ze alles uit de kast voor het goede doel!”