Wie wordt de radiodeejay van 2012 bij Q-music?

De landelijke radiozender Q-music wil het aantal deejays uitbreiden met nieuwe talenten. Om het team verder uit te breiden, is Q in september begonnen met de aanmeldprocedure voor Q-college. Ambitieuze jongeren, ook zonder enige radio-ervaring, konden zich opgeven door middel van een webcamfilmpje met persoonlijke motivatie.

Meer dan 1000 kandidaten hebben zich de afgelopen maand volgens Q-music aangemeld. Inmiddels bestaat het talententeam uit Mattie Valk, Eva Koreman, Wietze de Jager, Joep Roelofsen en Joey van der Velden.

PotentiŽle talenten
Na een eerste selectie komen op 19 november 60 potentiŽle talenten naar de Q-studioís voor een uitgebreide stemtest. Daarnaast volgt meteen ook een sollicitatiegesprek met programmadirecteur Iwan Reuvekamp.

Jeroen van Inkel geeft les
Begin december worden de finalisten bekendgemaakt. Zij volgen vanaf dan diverse theorielessen. Zo geeft Jeroen van Inkel een college over radio in het algemeen en komen onder andere techniek, vormgeving, muziekkeuze en radioproductie aan bod.

Tevens krijgen de talenten een eigen Q-deejay als coach aangewezen die de talenten begeleidt in het radio maken en het ontwikkelen van een eigen demo. De luisteraars kunnen vervolgens stemmen op hun favoriete deejay. In het voorjaar zal Q de winnaar bekendmaken. Hij of zij krijgt een eigen programma en sluit zich aan bij het Q-talententeam. [RadioWereld.NL]