TV-programma's RTL maakt kans op award

The Voice of Holland, X Factor en So You Think You Can Dance maken kans op een Beeld en Geluid Award. De televisieprogramma's zijn genomineerd in de categorie beste show. The Voice of Holland maakt ook kans op een prijs in de categorie amusement. Ook Wie Is de Mol? en Over de Streep zijn hiervoor genomineerd.

A'dam en E.V.A., Bon Voyage en Van God Los strijden om de award in de categorie fictie. Georgina Verbaan, Catherine van Bruggencate en Tamar van den Dop zijn in de race voor de titel beste actrice in een fictieserie. Jeroen Krabbé, Teun Luijkx en Joop Keesmaat kunnen worden gekroond tot beste acteur in een fictieserie.

Ncrv trots op vier Beeld en Geluid Award nominaties
De Ncrv is vier keer genomineerd voor de Beeld en Geluid Awards 2011. De dramaserie In Therapie dingt mee in de categorie multimediaal. Jeroen Krabbé is voor zijn rol als Wouter in In Therapie genomineerd in de categorie beste acteur.

Ncrv Dokument is twee keer genomineerd. De jeugddocumentaire Anne Vliegt gaat over een 11-jarig meisje met het syndroom van Gilles de la Tourette. De andere nominatie is voor Nederwiet, een documentaire over het Nederlandse softdrugsbeleid.

Vakprijzen
De Beeld en Geluid Awards zijn geen publieksprijzen maar vakprijzen uit de tv-wereld. De Awards worden op 23 januari uitgedeeld in Hilversum. De prijzen worden verdeeld door een vakjury, onder leiding van producent Peter Römer. De Beeld en Geluid Awards worden sinds 2007 uitgereikt. [RadioWereld.NL/Novum]