Oefenduel Oranje trekt 2,6 miljoen kijkers


De kijkcijfers van dinsdag 15 november 2011 (SKO)

Duitsland – Nederland (Vero, 20:41) – De oefenwedstrijd van Oranje tegen het nationale elftal van Duitsland trok dins- dagavond een publiek van 2.600.000 kijkers (madl: 36.5%) naar Veronica. Het duel bezet daarmee de eerste plek in de dagelijkse kijkcijfer top 15. Duitsland – Nederland is met deze cijfers tot nu toe de meest bekeken oefenwedstrijd van Oranje van dit jaar. Afgelopen vrijdag trok Veronica, recht tegenover The Voice of Holland, nog 1,4 miljoen kijkers met het duel tegen Zweden.

Het populairste alternatief voor het voetbal was het programma Opgelicht van Antoinette Hertsenberg op Nederland 1. Daar keken op hetzelfde moment ruim 1,1 miljoen mensen naar.

Je zal het maar zijn (BNN, Ned3, 20:31) – In de aflevering ‘controversiële liefdes’ van Je Zal Het Maar Zijn ging Sophie Hilbrand dinsdag op pad met ex-topturnster Verona van de Leur. Ze besloot na een succesvolle carrière definitief te stoppen met turnen en heeft sindsdien een relatie met de 17 jaar oudere Robbie, die omstreden is vanwege zijn strafblad. Nu is ze webcamgirl. Sophie: “Verona van de Leur is de laatste tijd veel in het nieuws over haar nieuwe werk. Veel belangrijker nog is de liefde voor haar omstreden, veel oudere, vriend Robbie. Hij is de man achter haar erotische foto’s en naar eigen zeggen is Verona bij hem pas echt tot leven gekomen.” Je Zal Het Maar Zijn scoorde 460.000 kijkers (madl: 6.4%).

Pauw & Witteman (VARA, Ned1, 23:00) – Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan zat dinsdag aan tafel van Pauw & Witteman om te vertellen over de aanpak van criminele jongeren. Hij vindt dat door de toegenomen rechten van criminelen en de bureaucratie, minder misdaden worden opgelost. En daar baalt hij van. “De afgelopen jaren is de positie van verdachten versterkt en is het aantal verplichtingen gericht op de bewijsvoering verzwaard. Het gevolg van al deze ontwikkelingen is dat de oplossing van een zaak meer capaciteit kost en politiekorpsen met dezelfde menskracht dus minder zaken kunnen oplossen“, zegt hij. Pauw & Witteman trok 1.092.000 kijkers (madl: 29.3%