NOS opnieuw met zes jaaroverzichten in december


De NOS blikt in de laatste twee weken van december, net als vorig jaar, in zes programma’s terug op het afgelopen kalenderjaar. Iedere uitzending heeft een andere invalshoek. Dat heeft de NOS woensdag laten weten. Nieuw dit jaar is het Politiek Jaaroverzicht met presentator Rob Trip. NOS Studio Sport, dat vorig jaar in aparte programma’s terugblikte op het WK Voetbal en de Olympische Spelen, moet dit jaar genoegen nemen met één terugblik. Verder zijn er geen wijzigingen ten opzichte van 2010.

De aftrap wordt op 20 december verzorgt door het Oranje Jaaroverzicht met Astrid Kersseboom, dat primetime zal worden uitgezonden op Nederland 1. Het Politiek Jaaroverzicht krijgt op 22 december prominente uitzendruimte op Nederland 2.

Het Studio Sport Jaaroverzicht met Joep Scheuder is op eerste kerstdag te zien in de vooravond van Nederland 1, het Jeugdjournaal Jaaroverzicht wordt op 27 december gepresenteerd door Milouska Meulens op Z@pp en het algemene NOS Journaal Jaaroverzicht wordt op 27 december aan elkaar gepraat door Rik van de Westelaken, primetime op 1.

De serie wordt afgesloten door Over de Doden op 29 december, tevens primetime op Nederland 1. Hierin herdenkt presentator Herman van der Zandt personen die het afgelopen jaar zijn overleden.