Dramaserie Overspel sluit af boven het miljoen


De kijkcijfers van donderdag 17 november 2011 (SKO)

Overspel (VARA, Ned1, 20:34) – De psy- chologische thriller Overspel heeft haar eerste seizoen donderdag afgesloten boven de grens van één miljoen kijkers. De negende aflevering trok 1.018.000 kijkers (madl: 14.3%), een kijkcijferrecord. Overspel kwam slechts één keer eerder over de miljoengrens heen, namelijk met de première, toen er 1,004 miljoen kijkers inschakelden. Gemiddeld genomen keken er naar de tien afleveringen tussen de 800.000 en 900.000 kijkers.

De eerste serie van Overspel heeft niet meer dan redelijk gepresteerd. Alle episodes scoorden onder het zendergemiddelde van Nederland 1 en ook donderdag wist de serie nauwelijks op te boksen tegen de concurrentie. Op hetzelfde moment kwamen zowel Twee voor Twaalf, Het Spijt Me als Expeditie Robinson boven de één miljoen kijkers uit.

Het Spijt Me (RTL4, 20:31) – De redactie van Het Spijt Me heeft het maar druk met alle aanmeldingen die zij binnen krijgt. Producent Pieter van Eekelen móet kritisch zijn. “Uit de honderden aanmeldingen via de RTL-site filteren we de interessantste. Sorry zeggen omdat je een brandende sigaret op het tapijt van een vriend hebt laten vallen, is meestal niet Het Spijt Me-waardig“, zegt hij in Televizier. “We houden voor de zekerheid altijd wat items achter de hand. Zo wilde een vader excuses aanbieden aan zijn dochters. Zij wilden echter niet dat het werd uitgezonden, omdat hun levens anders overhoop werden gehaald. Dat respecteren we.” Het Spijt Me trok donderdag 1.242.000 kijkers (madl: 17.5%).

De Pelgrimscode (EO, Ned1, 22:08) – Nederland 1 brengt op de donderdagavond al jaren realityprogramma’s in de sfeer van Expeditie Robinson op de buis, maar een echte kijkcijferhit werden de tv-shows nooit. Flashback, Geboren Leiders en Eeuwige Roem werden regelrechte flops. De Pelgrimscode van de EO zit nu in haar tweede seizoen en is van alle genoemde titels het meest succesvol. Toch zorgde de show donderdag met 822.000 kijkers (madl: 14.0%) wel weer voor een kijkcijferdal in de programmering. De omringende programma’s scoorden boven de één miljoen kijkers.