Koninginnedagfeest 538 mogelijk niet meer gratis


Het Koninginnedagfeest van Radio 538 is vanaf volgend jaar mogelijk niet meer gratis. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan vrijdagavond in een gesprek met AT5. Radio 538 kreeg eerder te horen dat het feest niet meer op het Museumplein mag worden gehouden.

"Het is de bedoeling dat we naar iets afgeschermds gaan met hekken, waar ze toegangsprijzen kunnen heffen", aldus Van der Laan. Volgens de burgemeester kunnen er dan er ook meer controlemaatregelen worden genomen. Hij denkt dat het feest op die manier 'veel beter' te reguleren is.

Radio 538 hoorde eerder deze maand dat het geen vergunning krijgt om volgend jaar een feest te houden op het Museumplein. De zender organiseert al elf jaar een Koninginnedagfeest. Vorig jaar kwamen daar ruim driehonderdduizend bezoekers op af.

Donderdag bood Radio 538 de gemeente Amsterdam een petitie aan met zestigduizend handtekeningen. Van der Laan liet toen weten dat hij het feest nog steeds wil verplaatsen naar een andere locatie, zoals het Olympisch Stadion of de Arena. Voor 1 december wordt een definitieve beslissing genomen. [Novum/RadioWereld.NL]