Miljoenenjacht met succes terug op de buisDe kijkcijfers van zondag 20 november 2011 (SKO)

Miljoenenjacht (RTL4, 20:57) – Het nieuwe seizoen van het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht met Linda de Mol is goed van start gegaan. De eerste van in totaal vijf afleveringen trok zondag een publiek van 1.673.000 kijkers (madl: 22.5%) naar RTL 4. Miljoenenjacht was met dit kijkersaantal het op een na best bekeken programma op primetime. Alleen Rob Kamphues trok meer kijkers met zijn Nederland 1- programma De Reünie. Daar keken 2,3 miljoen mensen naar.

De spelshow van Linda de Mol, die vroeger bij de TROS en bij Talpa te zien was, is al sinds 2007 een hit op de zondagavond van RTL 4. Het vorige seizoen ging afgelopen voorjaar van start met 1,6 miljoen kijkers.

Obese USA (RTL4, 20:07) – De Amerikaanse versie van Obese is zondagavond, vlak voor Miljoenenjacht, van start gegaan met mooie kijkcijfers. Met 1.223.000 kijkers (madl: 16.2%) evenaart Obese USA weliswaar niet het succes van de Nederlandse editie met Wendy van Dijk, maar wel is het met die score in één klap het best bekeken Amerikaanse realityprogramma op de Nederlandse tv op dit moment. Recht tegenover Obese trok alleen Nederland 1 een groter kijkerspubliek.

TROS TV Show (TROS, Ned1, 21:22) – Ivo Niehe was zondag in de TROS TV Show thuis bij prinses Margriet. Het gesprek ging onder andere over Koninginnedag 2009 in Apeldoorn en over de nieuwe fase in hun leven. Zo is ze druk met haar eigen fonds, het Rode Kruis Pinses Margriet Fonds. “Er zit een opvallende parallel in wat we tegenwoordig doen. Zowel het onafhankelijke onderzoek als mijn fonds hebben tot doel: voorbereid zijn. Aan het eind van de rit komen we qua werk steeds dichter bij elkaar“, aldus prinses Margriet. De TROS TV Show trok 1.475.000 kijkers (madl: 19.5%).