Braziliaanse Formule1 dag met première film Ayrton Senna op RTL 7Op 27 november staat tv-zender RTL 7 voor een groot deel van de dag in het teken van Formule1. Dan wordt de allerlaatste Formule1-race van het seizoen verreden en wordt voor het eerst de film over Ayrton Senna in Nederland vertoont.

Omdat de laatste Formule1-race op het circuit van Interlagos in Brazilië wordt verreden en Ayrton Senna uit dit land afkomstig was is RTL 7 hierdoor deze dag in Braziliaanse sferen. De film "Senna” geeft een exclusief kijkje in het Formule 1-leven van de op 1 mei 1994 overleden Braziliaanse Formule 1-legende Ayrton Senna. Van zijn debuut in de Formule 1 in 1984 in een Toleman tot aan zijn tragische dood op het circuit van Imola tien jaar later. Niets ontbreekt in deze film, mede dankzij de medewerking van zijn familie en Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Jarenlang keken de fans uit naar deze unieke documentaire met nooit eerder vertoonde beelden van de man die in zijn thuisland Brazilië een ware mythe status genoot. De bekroonde film is een must see voor iedere Formule 1-fan.

Voorafgaand aan de film kunnen de Formule 1-fans genieten van de afsluitende Grand Prix van het seizoen 2011. Hoewel Sebastian Vettel inmiddels het wereldkampioenschap op zak heeft, is het beslist geen saai jaar. De races staan bol van spectaculaire inhaalacties onder andere door de nieuwe bandenleverancier Pirelli en de aangepaste achtervleugels. De Braziliaanse Grand Prix zal hierop geen uitzondering zijn. De strijd tussen Red Bull Racing, McLaren en Ferrari gaat verder.

De Formule1-race van Brazilië is op 27 november vanaf 16.00 uur op RTL 7 te zien. Direct aansluitend vindt om 19.15 uur de Nederlandse première van de film "Senna” plaats.