Sony Internet TV krijgt meer inhoud
Sony Benelux voegt nieuwe content-diensten toe aan het Sony Internet TV, het internettelevisieplatform van de fabrikant.

MUBI, een online arthouse filmservice, RTV Oost en RTV Utrecht (Regionale Omroepen Nederland), het videoclip kanaal MUZU TV en een Sony 3D-experience kanaal zijn nu toegevoegd aan het aanbod. Sony Internet TV verandert volgens de leverancier de televisie in een venster naar het internet, waarbij de gebruiker direct vanaf de bank kan genieten van een brede keus aan online entertainment zoals o.a. Facebook, Twitter, YouTube, NOS, SBS6, NET5 en Veronica op elke gewenst tijdstip en zonder tussenkomst van een pc.

MUBI

Sony Internet TV (SIT) biedt MUBI, de arthouse on-demand streaming filmservice, die eerder al dit jaar beschikbaar was voor PlayStation 3. Dit wereldwijde video-on-demand platform geeft SIT-gebruikers toegang tot de voortdurend groeiende filmbibliotheek met onafhankelijke, buitenlandse en klassieke films. In Nederland zijn op dit moment ongeveer 1000 titels beschikbaar. De dienst wordt aangeboden als abonnement voor 7,99 euro per maand. MUBI is beschikbaar op alle Sony SIT-apparaten, zoals BRAVIA-televisies, Blu-ray Disc-spelers, Blu-ray homecinemasystemen en de Network Media Player.

RTV Oost en RTV Utrecht

De programma’s van regionale zenders RTV Oost en RTV Utrecht (Regionale Omroepen Nederland) zijn nu ook on-demand beschikbaar via Sony Internet TV-apparaten. RTV Oost maakt onafhankelijke radio en televisie die beantwoordt aan de belevingswereld van de Overijsselse bevolking en zendt 7 dagen per week nieuws, sport en informatieve programma’s uit.

RTV Utrecht heeft de beschikking over vier zenders: RTV Utrecht, Radio M Utrecht, UStad en Bingo FM. Daarnaast is er voor de stad Utrecht nog een speciaal themakanaal. Via deze verschillende media worden alle inwoners van de provincie Utrecht 24 uur per dag op de hoogte gebracht van belangrijke ontwikkelingen in de provincie en stad Utrecht.

Sony heeft als doel om Sony Internet TV op termijn verder uit te breiden met andere regionale omroepen.

MUZU TV muziekservice

MUZU is een gratis muziekservice die bestaat uit duizenden artiesten van honderden muzieklabels. De gebruiker kan via MUZU TV interface op een gemakkelijke manier navigeren en zoeken naar muziekvideo’s. Op dit moment zijn er 80.000 muziekvideo’s beschikbaar en o.a. te selecteren, op genre, nieuwste release, top40 van best bekeken clips. Naast muziekvideo’s zijn ook documentaires, tv-programma’s, interviews, achter-de-schermen-clips, tutorials en veel exclusieve beelden beschikbaar.

Sony 3D-experience kanaal

Het gratis 3D-experience-kanaal biedt Engelstalige 3D-content in categorieën als sport, film, games, muziek, foto’s. Denk hierbij aan filmtrailers, muziekvideo’s, promotiefilms, tutorials van 3D-producten. Exclusief 3D-materiaal van door Sony gesponsorde events als Wimbledon tennistoernooi en het FIFA WK voetbal 2010 zijn op dit kanaal ook in 3D te zien. Er zijn vanaf de introductie meer dan 50 titels beschikbaar die continue worden geupdatet. Om dit nieuwe kanaal optimaal te gebruiken heeft de consument 10MB bandbreedte en een 3D TV nodig.

Social Media update

Het gebruik van Social Media komt met Sony Internet TV nog beter tot zijn recht. Twitter feeds zijn live te volgen via een speciale tickertape onderaan het scherm. TrackID herkent de artiest van het gevonden muzieknummer en dit is eenvoudig te delen via Twitter. Via Facebook zijn foto’s, video’s en weblinks direct op het grote scherm te zien. YouTube films is nu ook in hoge HD beeldkwaliteit te bekijken. Deze toepassingen zijn beschikbaar op de volgende Sony Internet TV’s: HX920, HX920F, HX820, HX720, NX720F, EX725, EX721, EX720, EX525, EX521, EX520, EX320 en CX520.

Hoe werkt Sony Internet TV

Door het Sony Internet TV product aan te sluiten op het thuisnetwerk via Wi-Fi of bedraad via de ethernetaansluiting is een brede keus aan online entertainment direct toegankelijk. Sony biedt een breed scala aan producten waarmee is te genieten van Sony Internet TV: van BRAVIA televisies, Blu-ray spelers en homecinemasystemen tot de Netwerk Media Speler. De nieuwe services zijn eenvoudig toe te voegen op de Sony Internet TV. Door de internetcontent te vernieuwen via de netwerkinstellingen in het menu. De kanalen worden dan automatisch toegevoegd.

Bron: Sony