Top 2000 komt dit jaar ook met tijdschrift


Het stemmen voor de Top 2000 is sinds deze week in volle gang. Wordt het Bohemian Rhapsody of steken The Eagles of Boudewijn de Groot daar een stokje voor? Of wordt het een andere artiest die Queen van de nummer-1 positie stoot? De Top 2000 a gogo viert dit jaar haar 10-jarige jubileum. Daarom komt er dit jaar voor het eerst ook een tijdschrift.

De Top 2000 a gogo was tien jaar geleden voor het eerst te horen en de Top 2000 is al jarenlang het best beluisterde radioprogramma in de laatste week van het jaar.

In het honderd pagina’s dik bewaarnummer, inclusief ‘de lijst der lijsten’ staan interviews met onder andere Leo Blokhuis, Matthijs van Nieuwkerk.

Maar ook de ‘kleine voetnoten bij de popgeschiedenis’, 3 x 2 generaties over hun muziekliefde, de opvallendste kapsels uit de popmuziek, wat luistert Marco Borsato in zijn vrije tijd, wat zijn de beste popfoto’s van Govert de Roos, wat is het verhaal achter I am the walrus?

In de gedrukte vorm geeft de Top 2000 ook een exclusief kijkje achter de schermen: de makers van de Top 2000 a gogo schrijven over hun filmpjes en in het midden van het magazine: de lijst, alle 2000 nummers op rij. Het nieuwe tijdschrift kost € 5,99 en verschijnt op 8 december 2011. [RadioWereld.NL]