Dans- en muziekspektakel 'Sunday Night Fever' bij RTL4


RTL4 start over twee weken met het dans- en muziekspektakel ‘Sunday Night Fever’ met twee uitzendingen in één weekend. In deze nieuwe zaterdagavond show strijden twaalf kandidaten om de hoofdrol van Tony Manero in de musical ‘Saturday Night Fever’. Het programma wordt gepresenteerd door Chantal Janzen.

Op zaterdag 3 december is in ‘Sunday Night Fever – The Auditions’ te zien hoe 100 macho’s bloedfanatiek op de auditiedag verschijnen. Hier worden de mannen getest op hun dans-, acteer- en zangkwaliteiten, maar ook op hun fysieke conditie.

Als er nog 18 kandidaten over zijn, start een maandenlang trainingsprogramma met zang-, dans- en acteerlessen.

Met de live shows in zicht moeten deze laatste jongens nog een performance geven voor beide coachteams: Carlo Boszhard & Julie Fryer vs. Jan Kooijman & Kim-Lian van der Meij. Aan ieder team de taak om de zes meest geschikte jongens te kiezen, de rest valt af.

Strijd
De strijd tussen deze twee teams barst meteen de dag daarna los, in ‘Sunday Night Fever – Live’ op zondag 4 december. De zes kandidaten van Carlo & Julie en de zes kandidaten van Jan & Kim-Lian zingen, dansen en acteren dan voor het eerst voor een live publiek.

Ook is te zien hoe de coaches alles op alles hebben gezet tijdens de voorbereidingen om hun protegees tot ware topprestaties te brengen. Tijdens een fysieke opdracht wordt getest of de jongens conditioneel in staat zijn om avond na avond in het theater die loodzware hoofdrol neer te zetten.

Op 1 januari vindt de finale plaats, waarin ruimte is voor in totaal vier kandidaten: twee uit elk coach team. [RadioWereld.NL]