Bijna 600.000 kijkers voor afscheid Oprah Winfrey


De kijkcijfers van dinsdag 22 november 2011 (SKO)

Oprah Winfrey Show (RTL4, 22:31) – Oprah Winfrey weet veel kijkers te boeien met het driedelige slot van haar Oprah Winfrey Show. De eerste van drie afscheidsafleveringen trok dinsdag 558.000 kijkers (madl: 10.2%) naar RTL 4. Hoewel de talkshow van Winfrey ge- woonlijk ‘s middags wordt uitgezonden op RTL 4 en RTL 8, is er voor de laatste drie uitzendingen een late night-plekje vrijgemaakt op RTL 4. Daar trekt de talkshow meer dan 500 procent zo veel kijkers als gewoonlijk.

In de eerste twee afscheidsafleveringen, getiteld ‘Surprise Oprah!’, wordt Winfrey verrast door een keur aan wereldberoemde sterren, waaronder Madonna. “Oprah vecht voor dingen waar ze in gelooft, ook al maakt het haar minder populair. Zij is een vrouw met ballen, waarvan ik zeer veel heb geleerd“, laat ze weten.

Oh Oh Cherso (RTL5, 20:33) – Oh Oh Cherso is één van de grootste kijkcijferhits die RTL 5 ooit gekend heeft. Met ruim een miljoen kijkers per week was de realityshow twee seizoenen geleden dé publiekstrekker van de tv-zender. Inmiddels zijn we een reeks Oh Oh Tirol verder en lopen de cijfers voor de nieuwe Oh Oh Cherso wat terug. Zo keken er dinsdag 515.000 kijkers (madl: 7.4%) naar de avonturen van een groep jongeren in Chersonissos. De nieuwe soap New Chicks trok aansluitend 517.000 kijkers.

Olympique Lyon – Ajax (NOS, Ned3, 20:39) – Het Champions League-voetbal was dinsdag opnieuw de grote publiekstrekker op televisie. Het treffen tussen Olympique Lyon en Ajax behaalde een score van 2.074.000 kijkers (madl: 30.1%) en was daarmee veruit het meest bekeken programma van de avond. De wedstrijd eindigde in 0-0. “Wij hebben bij vlagen heel goed gevoetbald. In de laatste tien minuten speelde Lyon alles of niets. Gelukkig redt Kenneth Vermeer ons daar twee keer. Aan de andere kant hadden we het zelf ook kunnen afmaken“, zegt coach Frank de Boer.