17.000 banen weg bij Nokia Siemens Networks

Bij Nokia Siemens Networks verdwijnen 17.000 banen. Dit is nodig om op de lange termijn ook te blijven concurreren. Er wordt gereorganiseerd.

Tegen het eind van 2013 moet het personeelsbeatand van 74.000 man met 17.000 zijn ingekrompen. De netwerktak van Nokia en Siemens gaat zijn aandacht richten op op mobiel.

Focus op mobiel
Daarom wordt er gereorganiseerd. "We zijn ervan overtuigd dat de toekomst van onze industrie ligt in mobiel breedband en diensten, en we willen de onbestwiste leider zijn op deze gebieden", zegt Rajeev Suri, ceo van Nokia Siemens Networks, in een verklaring. Om dat te bereiken moet er ook gesneden worden in het personeel om te blijven concurreren in een moeilijke telecommarkt.

Het bedrijf is een joint venture tussen Siemens Communications en Nokia's Network Business Group en bestaat sinds 2006. Nokia Siemens Networks is actief in 150 landen. Dagelijks brengt het bedrijf naar eigen zeggen een kwart van de wereldbevolking met elkaar in contact via de netwerkinfrastructuur aangelegd door het bedrijf.