Lex Harding krijgt Marconi Oeuvre Award


De winnaar van de Marconi Oeuvre Award 2011 is woensdag op radio 2 in de Roodshow bekendgemaakt. De vakjury heeft Lex Harding verkozen als winnaar van de prominente Nederlandse radioprijs. Jan-Willem Roodbeen sprak Lex Harding live in de uitzending om hem te feliciteren. Erik de Zwart, Wessel van Diepen en Arjan Snijders waren hierbij ook aanwezig.

Lex Harding is verrast dat hij deze prijs heeft gewonnen en is onder de indruk van het juryrapport. Wat hem het meeste aanspreekt in het rapport is dat hij een man is die inspireert.

Het oordeel van de vakjury
Volgens de vakjury is Lex Harding een belangrijk icoon binnen de Nederlandse radio. “Want als iemand de Nederlandse radio heeft gekleurd en generaties lang van enorme invloed is geweest op tientallen radiomakers en miljoenen luisteraars, dan is het wel Lodewijk den Hengst. Onder zijn alias Lex Harding heeft hij als deejay, als radiobaas, als initiator van diverse radio- en tv-stations en als inspirator voor de jeugd vier decennia lang met zijn visie en onuitputtelijke vechtlust het mediaklimaat in ons land verrijkt”.

Uitreiking Marconi Awards op RadioGala
Op het RadioGala van het Jaar worden de Marconi Awards uitgereikt. Naast het Oeuvre Award zijn er de vakjuryprijzen voor ‘Aanstormend Talent’ en voor ‘Beste zender’. De uitreiking van de Marconi Awards is gecombineerd met de publieksprijzen voor radio: de Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSterren.

Hét RadioGala vindt plaats op donderdag 1 december vanaf 20.00 uur in het Raadhuis in Hilversum. De AVRO zendt dit spektakel live uit via Radio 2. De beelden zijn ook te volgen op radioring.avro.nl. [RadioWereld.NL]