Dance Trippin TV spoedig bij UPC en Ziggo


De in Amsterdam gevestigde zender Dance Trippin stelt binnen enkele maanden via het kabelnet van zowel Ziggo als UPC verkrijgbaar te zijn. Dance Trippin is momenteel bezig om haar zender in heel Europa uit te rollen.

Van een eerder initiatief, Dance TV HD, dat eerder dit jaar stopte met satellietuitzendingen is intussen niets meer vernomen en tot overeenkomsten met kabelaanbieders is het ook nooit gekomen. Dance Trippin is een geheel ander initiatief van een organisatie die al meer dan 10 jaar bestaat maar pas kort geleden met de exploitatie van een tv-kanaal begon. Dit gebeurt overigens niet in HD noch voorzien van Dolby Surround geluid.

Dance Trippin stelt bij de kabelaanbieders in Nederland beschikbaar te komen maar of dat meer de wens van de gedachte is valt wellicht af te wachten. Dance Trippin presenteert zich in personeelsadvertenties als volgend: "Mensen kunnen de video's bekijken via onze website (www.dancetrippin.tv), onze iPhone applicatie en sinds kort ook onze eigen TV zender. Deze is in mei de lucht in gegaan en wordt per satelliet uitgezonden en is op dit moment door iedereen met een schotel in Europa te ontvangen. De komende maanden wordt dit verder uitgerold wanneer de zender opgenomen wordt in pakketten van kabel en digitale TV platformen zoals Ziggo, UPC en soortgelijke bedrijven in Europa."

Dance Trippin zelf werd 2000 in Amsterdam opgericht en was onder meer met shows van deejay Ferry Corsten succesvol op Ibiza. Sinds een tijdje is men nu ook een tv-zender gaan opstarten, naast een webstream, die beschikbaar is voor wie deze maar wil doorgeven op het netwerk. Er is een ongecodeerde signaalaanvoer, alleen in de SD-norm, via de Eurobird 9 satelliet op 9 graden oost. Dit signaal is dus niet beschikbaar voor CanalDigitaal of TV Vlaanderen kijkers maar alleen met los uitgerichte schotels.