NOC*NSF Sportgala live bij NOS op 12 december

Het sportjaar wordt traditiegetrouw afgesloten met het NOS | NOC*NSF Sportgala. Wie krijgen er de eretitel sportman, sportvrouw, gehandicapte sporter, sportploeg en coach van het jaar? Nieuw dit jaar is de Young Talent Award en van de Fanny Blankers-Koen CarriŤreprijs. Het Sportgala is te zien op maandag 12 december van 20.33 tot 22.04 uur op Nederland 1.

De uitzending wordt rechtstreeks vanuit het World Forum in Den Haag gepresenteerd door Mart Smeets en Dione de Graaff. Er zijn ook live optredens van Waylon, Gers Pardoel, Raccoon en Lisa Lois.

Radio 1
Ook de reguliere Radio 1-uitzending van NOS Langs de Lijn besteedt maandag 12 december tussen 22.00 en 23.00 uur aandacht aan het NOS | NOC*NSF Sportgala.

Net als vorig jaar bepaalt een vakjury, met daarin onder anderen meervoudig Olympisch medaillewinnaars Pieter van den Hoogenband en Leontien van Moorsel, wie er in de verschillende categorieŽn worden genomineerd. Tijdens de gala-avond in het World Forum brengen sporters vlak vůůr de live televisie-uitzending hun stem uit.

De genomineerden in de verschillende categorieŽn worden zondag 27 november bekendgemaakt tijdens de uitzending van NOS Studio Sport (18.10 uur, Nederland 1). [RadioWereld.NL]