Tussen Kunst & Kitsch blijft kijkcijfertopperDe kijkcijfers van woensdag 23 november 2011 (SKO)

Tussen Kunst & Kitsch (Ned1, 20:33) – Nelleke van der Krogt blijft scoren met Tussen Kunst & Kitsch. De nieuwe serie begon woensdag met 1.771.000 kijkers (madl: 26.1%) op Nederland 1. Met deze cijfers was Tussen Kunst & Kitsch het meest bekeken programma van de avond. “Tussen Kunst & Kitsch is ijzersterk begonnen! Dit programma laat zien waar de AVRO voor staat, namelijk kunst en cultuur ontsluiten voor een breder publiek“, zegt directeur Nieuwe Media Peter Lubbers.

Van der Krogt, die recentelijk een vrouw sloeg in een meubelwinkel, was met deze score zelfs de Champions League-kraker tussen AC Milan en FC Barcelona de baas. De wedstrijd trok op hetzelfde moment 1,7 miljoen mensen naar Nederland 3 en was daarmee het op een na meest bekeken programma van de avond.

Slag bij Nieuwpoort (AVRO, Ned2, 20:23) – Wie bezit de meeste kennis over onze vaderlandse cultuur en geschiedenis? Ook in het nieuwe seizoen van Slag bij Nieuwpoort strijden elke week twee kandidaten tegen elkaar onder leiding van Frits Sissing. Onder de 210.000 kijkers (madl: 3.2%) voor de seizoenspremière zaten vermoedelijk ook de kinderen van Sissing. Hij laat hen graag kijken naar zijn programma’s. “Daar leren ze tenminste wat van en het levert leuke gesprekken met ze op“, vertelde hij onlangs.

Het Blok (Net5, 20:30) – Het Blok is na weken van matige kijkcijfers ten einde gekomen op Net5. De finale trok woensdag een publiek van 474.000 kijkers (madl: 7.0%) en daarmee is het veruit de best bekeken afleveringen van de afgelopen reeks. De slotuitzending trok meer kijkers dan het slot van vorig jaar. Toen, in de maand juni, keken er 439.000 kijkers. Het seizoen daarvoor, dat in november 2008 ten einde kwam, was met 604.000 kijkers wel meer in trek.