Allerlaatste Oprah Winfrey Show trekt 601.000 kijkers


De kijkcijfers van donderdag 24 november 2011 (SKO)

Oprah Winfrey Show (RTL4, 22:29) – De allerlaatste aflevering van de Oprah Winfrey Show trok donderdagavond een recordaantal kijkers op de late avond van RTL 4. Er keken 601.000 kijkers (madl: 12.7%) naar het afscheid van de 57-jarige talkshowkoningin. Het is een unicum dat een Amerikaanse talkshow zo veel Nederlandse kijkers trekt. Gewoonlijk trekt het genre in de middag- en vooravondprogrammering kijkersaantallen van om en nabij de 100.000.

In haar allerlaatste uitzending blikte Winfrey terug op 25 jaar praatprogramma’s. Aan de hand van videobeelden vertelde ze welke mensen haar diep geraakt hebben en welke verhalen het meeste indruk hebben gemaakt. Uiteindelijk nam ze emotioneel afscheid. “Ik zeg geen vaarwel, ik zeg tot ziens“, zei ze.

Expeditie Robinson (RTL5, 20:30) – Presentator en acteur Patrick Martens, de nieuwe vlam van musicalster Freek Bartels, moest donderdag vertrekken uit Expeditie Robinson. Voor het oog van 1.198.000 kijkers (madl: 17.8%) verloor hij op de gevreesde evenwichtsbalk van kandidaat Sacha Visser. Er zijn nu nog drie kandidaten in de race om de realityshow te winnen: Visser, Tanja Dexters en Niko van Driessche. Dexters en Driessche behoren tot de Vlaamse kandidaten van het programma.

Moordverhalen (Human, Ned1, 20:30) – We kenden al Moordvrouwen van Net5 en nu is er ook Moordverhalen van documentairemaker Michiel van Erp. In de vierdelige serie legt Van Erp de verhalen achter een moordzaak bloot, om te beginnen met de bijlmoorden in aflevering één. De 64-jarige Elzelien K. uit Badhoevedorp doodde in 2008 haar man en dochter in hun slaap met een bijl. Hoe is ze tot die daad gekomen? Moordverhalen begon met een teleurstellende 579.000 kijkers (madl: 8.7%), zeer ver onder het zendergemiddelde van Nederland 1.