BBC maakt uitzendschema nieuw seizoen Formule1 bekendIn het Verenigd Koninkrijk hebben de tv-zenders BBC en Sk* bekend gemaakt hoe het uitzendschema voor het komende Formul1 raceseizoen eruit gaat zien. Dat is zeker ook voor Nederlandse tv-kijkers van belang.

Het blijkt namelijk dat veel Nederlandse raceliefhebbers het liefst naar Formule1-races via de Britse publieke omroep BBC kijken. Daarbij speelt vooral een rol dat de live-uitzending niet voor reclameblokken onderbroken wordt. Een teleurstelling was er dan ook toen enkele maanden geleden bekend werd dat de BBC Ė vanwege de hoge kosten van de uitzendrechten en de aangekondigde bezuinigingen Ė nog slechts de helft van alle Formule1-races live zou gaan uitzenden. Het andere gedeelte is dan alleen nog achter de decoder bij betaalzender Sk* Sports te bekijken. Deze gaat overigens volgend jaar een speciaal HD-kanaal onder de naam Sk* F1 HD lanceren. Een abonnement op dit HD-kanaal Ė en andere zenders van Sk* Ė is alleen in Engeland te verkrijgen.

De Britse omroep BBC heeft vandaag bekend gemaakt dat men de Formule1-races van China, Spanje, Monaco, Europa, Britse, BelgiŽ, Singapore, Korea, Abu Dhabi, en BraziliŽ live gaat uitzenden. Van de overige races gaat BBC wel lange samenvattingen uitzenden. Deze duren in het geval van races die in AziŽ verreden worden twee uur. Wanneer dit in Europa het geval is dan is de samenvatting in verband met het uitzendtijdstip en het programmaschema korter, namelijk anderhalf uur. De samenvattingen van twee uur lengte beginnen om 15.00 uur, die van Europese races om 18.30 uur. De live-verslagen zijn natuurlijk op het tijdstip dat de Formule1-race verreden wordt op de BBC te zien.