BNN's Zarayda staat op tegen seksueel geweldZarayda Groenhart wil een lans breken voor slachtoffers van seksueel geweld. De BNN-presentatrice behoort zelf tot deze groep en doet haar verhaal zondag om 22.30 uur op Ned3 in een thema-uitzending van Spuiten en Slikken. Het tv-programma van de jongerenomroep staat zondag geheel in het teken van seksueel geweld.

"Een op de vier meisjes maakt iets vervelends mee op het gebied van seks", zegt Zarayda. "Wanneer het je overkomt, heb je het gevoel dat je alleen bent met dit geheim." Ze hoopt dat de thema-uitzending aantoont dat het 'een groot, nog veel te verborgen probleem is'. "En dat er betere tijden aanbreken zodra je je mond opentrekt. Dat heb ik zelf ook gedaan en dat durf ik nu ook te delen."

Groenhart, oud-presentatrice van Spuiten en Slikken, werd rond haar twintigste onzedelijk betast door een familievriend. BNN hoopt met haar verhaal en de thema-uitzending de taboes rondom dit onderwerp verder te doorbreken. Het programma wordt aan elkaar gepraat door Nicolette Kluijver. [Novum/RadioWereld.NL]