Nieuwe poging Koninginnedagfeest 538 op Museumplein

Radio 538 heeft een plan opgesteld om alsnog tijdens Koninginnedag een feest te kunnen geven op het Museumplein. Het nummer 1 radiostation van Nederland mag het evenement volgend jaar niet houden op het Amsterdamse plein waar het feest al elf jaar plaatsvindt, maar hoopt dat het met de nodige aanpassingen toch doorgang kan vinden.

Radio 538 heeft het alternatieve plan maandag ingediend bij de gemeente Amsterdam. "Ze zijn er nu mee bezig", laat een woordvoerder van de zender weten. Dinsdag vindt bovendien een gesprek plaats met de RAI. Het terrein bij het evenementencomplex in Amsterdam Zuid is een alternatieve locatie voor het Koninginnedagfeest van Radio 538.

Andere steden gaven eerder al aan wel oren te hebben naar het Koninginnedagfeest feest van Radio 538. Het evenement is welkom in onder meer Den Haag en Utrecht. Donderdag wordt de knoop definitief doorgehakt.

Burgemeester Eberhard van der Laan wil het aantal mensen dat op Koninginnedag de binnenstad bezoekt terugbrengen. Het feest van Radio 538 is een enorme publiekstrekker, met vorig jaar ruim driehonderdduizend bezoekers. De zender bood eerder al een petitie met zestigduizend handtekeningen aan om de gemeente op andere gedachten te brengen. [Novum/RadioWereld.NL]