Tv-producent IDTV stopt met filmtak


Producent IDTV stopt met het maken van speelfilms. Het bedrijf, dat onder meer De Heineken Ontvoering, Alles Is Liefde en Bride Flight maakte, gaat terug naar haar oorsprong: het produceren van tv-programma’s. Dat heeft de organisatie maandag laten weten. Shula Rijxman, de grote baas van IDTV, vindt filmproducties te risicovol. “Gezien de huidige markt, richt je je op dat waar je goed in bent en dat wat het minste risico’s met zich meebrengt“, zegt ze in een reactie.

De CEO is trots op wat IDTV Film bereikt heeft, maar ziet geen toekomst meer voor de filmtak. “Om tegenwoordig speelfilms te produceren op het niveau waarmee we dat gedaan hebben, moeten er grote investeringen worden gedaan. Het doen van dit soort investeringen betekent dat er risico’s worden genomen.”

Frans van Gestel, filmproducent van IDTV, blijft het komende jaar nog betrokken bij de productie van dramaseries voor televisie. “Dat geeft mij het vertrouwen dat we onze dramaseries met dezelfde hoogstaande kwaliteit kunnen blijven produceren“, aldus Rijxman.

Concurrent Eyeworks heeft momenteel bioscoopsucces met de film Nova Zembla.