Stan van Engelen hoofdredacteur televisie Vpro


Stan van Engelen volgt per 1 januari 2012 Frank Wiering op als nieuwe hoofdredacteur televisie van de Vpro. Samen met Karen de Bok gaat hij leiding geven aan de ontwikkeling en uitvoering van de programmastrategie van de Vpro.

De 37-jarige Van Engelen beschikt volgens de publieke omroep over ruime televisie- en leidinggevende ervaring. Al jaren maakt hij zich sterk voor programmavernieuwing en innovatie en hij heeft laten zien hoe je de Vpro crossmediaal kunt versterken en hieraan vorm kunt geven.

Hij zette onder meer het documentaire platform Holland Doc op, was met Karen de Bok verantwoordelijk voor de omroepbrede themaweek over democratie Wij zijn de Baas, deed alle crossmediale activiteiten rond In Europa en stond aan de wieg van Metropolis, de buitenlandrubriek van de Vpro die wordt gemaakt door een wereldwijde poule van jonge lokale filmmakers.

Als eindredacteur heb ik de afgelopen vijf jaar veel aandacht gehad voor nieuwe vormen van televisie maken. Door daarbij nooit te kiezen voor de vernieuwing om de vernieuwing, maar altijd het belang van een sterk programma voorop te houden, heb ik ervaren dat je ook in lastige tijden innovatieve ideeŽn gerealiseerd kunt krijgen en daarmee een breed publiek kunt bereiken, aldus Van Engelen.

Een van de speerpunten van Van Engelen is het zoeken naar manieren om van de Vpro de omroep te maken die ook voor een jonger publiek een onmisbare rol vervult met sterke programmaís op het snijvlak van traditionele en digitale media. [RadioWereld.NL]