T-Mobile is extreme datagebruikers zat

T-Mobile gaat klanten die een i-abonnement hebben en extreem veel (6x meer dan gemiddeld) data verbruiken aanpakken. De klant krijgt de keuze: overgezet worden naar een abonnement met datalimiet of een andere provider zoeken.

Klanten met een lopend i-abonnement kregen de afgelopen dagen een brief in de bus van T-Mobile waarmee ze voor deze keuze worden gezet om een Relax Sim Only abonnement met datalimiet te nemen of om het contract te ontbinden. De iPhoneclub nam contact op met T-Mobile en die liet bij monde van Michael Vos weten dat het enkel gaat om klanten met zesmaal het gemiddelde dataverbruik gedurende een half jaar of langer. Eén klant maakte het wel heel erg bont en verbruikte 500 GB per maand! Volgens Vos hebben de extreme dataverbruikers een negatief effect op de netwerkervaring van andere klanten en zijn ze daarom tot dit besluit gekomen. Het zijn met name grootverbruikers met een i-150-abonnement uit 2010 of eerder toen T-Mobile nog geen Fair Use Policy hanteerde.

Ben veel duurder uit

Niet alleen grootverbruikers krijgen een brief van T-Mobile ook voormalig klanten van Ben krijgen hebben bericht ontvangen dat ze moeten overstappen naar een nieuw abonnement. Dit heeft nadelige gevolgen voor de voormalig Ben-klanten van T-Mobile; volgens Stichting Meldpunt Collectie Onrecht (SMCO) zijn deze klanten hierdoor veel duurder uit omdat gesprekken niet meer op de seconden worden afgerond en het tarief voor belle buiten de bundel 300% duurder is. Op 13 december moeten zij over naar de nieuwe abonnementsvorm.

[Via: iPhoneclub]