Nederlandse Ouwehoeren ook populair in buitenland


De Nederlandse documentaire Ouwehoeren is verkocht aan omroepen in IsraŽl, Zweden, en BelgiŽ. Ook omroepen in andere landen hebben interesse getoond, waaronder Duitsland, Frankrijk en Groot-BrittanniŽ. Distributeurs in de VS en Engelend zijn zelfs van plan de film over twee oude prostituees in de bioscoop uit te brengen. Dat laat distributeur A-Film dinsdag weten.

Ouwehoeren vertelt het verhaal van Louise en Martine Fokkens, twee zussen die al bijna vijftig jaar op de wallen wonen en werken. Rob SchrŲder en Gabrielle Provaas volgden de twee dames de afgelopen jaren en legden dit vast in de documentaire. Zo is te zien wat er de afgelopen decennia is veranderd en wat normaliter achter de gordijnen verborgen blijft.

Ouwehoeren was voor het eerst te zien tijdens het Internationaal Amsterdams Documentaire Festival, eerder deze maand, en eindigde met een 8,8 in de top 5 van de Publieksprijs. De film is vanaf donderdag te zien in bioscopen en filmhuizen in Amsterdam, Den Bosch, Haarlem, Hoorn, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. [Novum/RadioWereld.NL]