101 TV vanwege 3FM Serious Request actie bij veel tv-aanbieders in basispakket

Het digitaal themakanaal 101 TV is tussen 18 december en 24 december bij veel aanbieders door alle digitale kijkers te zien. CanalDigitaal die 101 TV niet doorgeeft vervangt in deze periode Consumenten 24 voor deze tv-zender.

Dit alles heeft te maken met de 3FM Serious Request actie waarbij ook dit jaar Het Glazen Huis weer een belangrijke rol speelt. Dit glazen onderkomen wordt vanaf 18 december door 3FM DJ’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin bewoond en staat dit jaar in het centrum van Leiden op de Beestenmarkt. Dit jaar wordt geld ingezameld voor Het Rode Kruis project waarin moeders met oorlogstrauma’s centraal staan. Doormiddel van speciale opdrachten en het draaien van verzoekplaten proberen de drie bewoners van Het Glazen Huis zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Natuurlijk is 3FM Serious Request via radiozender 3FM te volgen. Via het digitale themakanaal 101 TV kan men de gehele 3FM Serious Request actie ook visueel volgen. Op deze zender kan men 24 uur per dag het leven in en om Het Glazen Huis volgen. Op de landelijke publieke tv-zenders zijn dagelijks impressies en samenvattingen van de 3FM Serious Request actie te zien.

Om de actie bij zoveel mogelijk Nederlanders onder de aandacht te brengen hebben verschillende tv-aanbieders besloten om 101 TV – dat normaal alleen onderdeel van aanvullende zenderpakketten uitmaakt – tijdelijk voor alle abonnees beschikbaar te stellen. Al eerder maakte Totaal TV bekend dat 101 TV bij Glashart Media zender van de maand is. De grote aanbieders Ziggo en UPC plaatsen 101 TV tijdelijk op het evenementenkanaal. Ook Caiway heeft aan Totaal TV bevestigd dat 101 TV door al haar klanten bekeken kan worden. Bij de kleinere tv-aanbieders zien we de toezegging van SKV Veendam om 101 TV tijdelijk in het basispakket te plaatsen. De meeste van deze aanbieders schakelen na 24 december direct om naar het Top 2000 event dat tussen kerst en nieuwjaar op een ander publiek themakanaal Cultura 24 te zien is. In deze periode is dit themakanaal dan voor alle digitale kijkers te ontvangen. KPN heeft op dit moment nog niet duidelijk gemaakt of men 101 TV en/of Cultura 24 gaat voor alle Interactieve TV klanten gaat vrijschakelen.

Ook M7 Group S.A heeft aan Totaal TV bevestigd dat men 101 TV tijdens 3FM Serious Request gaat doorgeven, Het tv-kanaal zit niet in het zenderaanbod van haar Nederlandse tv-aanbieder CanalDigitaal maar tussen 18 december en 24 december vervangt 101 TV tijdelijk het tv-kanaal Consumenten 24, dat in deze periode niet bij CanalDigitaal te ontvangen is. Ook CanalDigitaal stelt al haar klanten in de gelegenheid om naar 101 TV te kijken. Men dient echter wel over ASTRA3 ontvangst, een HD-satellietontvanger en een Oranjekleurige Mediaguard3 smartcard te beschikken.