Miljoen kijkers voor debuut Ted Danson in CSI


De kijkcijfers van maandag 5 december 2011 (SKO)

CSI (RTL4, 20:31) – Het debuut van de nieuwe hoofdrolspeler Ted Danson in Crime Scene Investigation trok maandag 1.085.000 kijkers (madl: 15.9%) naar RTL 4. De start van het twaalfde seizoen kwam daarmee terecht op de tiende plaats in de dagelijkse kijkcijfer top 15. Recht tegenover CSI trok alleen Radar op Nederland 1 meer kijkers, namelijk 2 miljoen. De commerciële concurrent SBS 6 moest genoegen nemen met 540.000 kijkers voor de Jim Carrey-film Yes Man.

Ted Danson is er trots op dat hij Laurence Fishburne mag opvolgen. “Dit is de beste baan die ik ooit heb gehad. Ik ben er helemaal gelukkig mee. De sfeer op de set, de geweldige schrijvers, de getalenteerde acteurs die al elf jaar in de serie zitten. Geweldig“, zegt hij.

John Beeren’s Salon Takeover (RTL5, 21:26) – Kapper John Beerens schiet in zijn programma Salon Takeover kapsalons te hulp die het moeilijk hebben. Hij komt over de vloer, analyseert de knelpunten en lost het op. “Ik zie bij iedere kapper hetzelfde: ze oefenen vanuit liefde of passie hun vak uit. Ik voeg daar iets aan toe: ik ben ambachtsman én ondernemer“, vertelt hij in Televizier. “Kappers zijn vaak emotionele beslissers en dat geeft problemen aan de zakelijke kant. Ik probeer deelnemers ondernemersvaardigheden mee te geven.” Salon Takeover wist maandag een magere 289.000 kijkers (madl: 4.5%) te boeien.

Jij bent zo! (NTR, Ned2, 16:38) - Het programma Jij bent zo!, de opvolger van 5op2, volgt elke week mensen met een bijzondere afwijking. De eerste aflevering ging over dwangstoornissen. Zo was Chantal te zien, die controledwang en teldwang heeft. “Thuis uit zich dat op een bijzondere manier. Ze moet van zichzelf punten verdienen voordat ze klusjes in huis mag doen. Die punten verdient ze bijvoorbeeld door het lezen van reclamefolders. Heeft ze vijf punten verzameld, dan mag ze de voorkant van de kamer stofzuigen“, legt omroep NTR uit. Jij bent zo! trok 79.000 kijkers (madl: 3.8%). Omgerekend in punten kan Chantal hiermee het hele dorp stofzuigen.