3FM Serious Request start veiling

De publieke zender 3FM start ook dit jaar weer met een veiling voor Serious Request. Luisteraars van de zender kunnen de komende weken weer bieden op diverse collectoritems, huiskamerconcerten, hebbedingen en unieke ervaringen. Er kan bijvoorbeeld geboden worden op een huiskamerconcert met zanger Tim Knol.

De opbrengst van de veiling komt volledig ten goede van het doel van 3FM Serious Request. Dat zijn moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog en conflict. Een stille ramp die wereldwijd ruim 10 miljoen moeders treft. Elke dag, tot en met 24 december, biedt de veiling nieuwe artikelen aan.

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie deejays van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geļnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sloot Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 deed het Zweedse P3/SVT dat en in 2009 ook het Zwitserse radiostation DRS 3 samen met Schweizer Fernsehen. Ook in Nairobi, Kenia staat sinds 2008 elk jaar een Glazen Huis. In 2010 stond het Glazen Huis in Eindhoven en werd € 7.135.707,- opgehaald. In 2011 staat het Glazen Huis in Leiden en in 2012 in Enschede. [RadioWereld.NL]