Samsung-quiz Peter van der Vorst groot succes

Peter van der Vorst trok zaterdag veel bekijks met de quiz die hij presenteerde op het Rembrandtplein in Amsterdam. Ondanks het weer trok de Samsung Smart TV Challenge enkele honderden kandidaten. Dat heeft Samsung laten weten. Het hoogtepunt was de laatste ronde, waarin een man won van 110 concurrenten. “Met zijn vriendin én de 40-inch Samsung Smart TV die Peter hem ter plekke overhandigde, rende de uitzinnige winnaar een café in om zijn overwinning te vieren.”

Op een groot scherm stelde Van der Vorst de vele bezoekers van het plein verschillende vragen, die zij konden beantwoorden via de mobiele telefoon. Elk uur begon een nieuwe quiz en dat leverde in totaal zes winnaars van een Samsung Smart TV op.

Bezoekers van het plein speelden via hun mobiele telefoon real time tegen elkaar op het aanwezige megascherm. “Wie een goed antwoord gaf, speelde door. Wie een fout antwoord gaf verloor de verbinding én het spel“, legt een woordvoerder uit.

Tijdens de interactieve quiz waren ook camerateams van SBS en ANP aanwezig. Nog op zaterdagavond bracht Shownieuws een item over de quiz op de buis.