Frozen Planet verliest kijkers, maar blijft hit


De kijkcijfers van dinsdag 6 december 2011 (SKO)

Frozen Planet (Ned1, 20:34) – Het natuurprogramma Frozen Planet van de EO heeft kijkers verloren. Na de premiè- re van vorige week, die een historische 1,9 miljoen kijkers trok, keken er dinsdag 1.584.000 kijkers (madl: 22.3%) naar de tweede aflevering. Hoewel Frozen Planet 16 procent van haar oorspronkelijke kij- kerspubliek verliest, blijft de natuurserie een hit. De concurrentie bleef ver achter; over de hele avond gezien scoorde alleen het Achtuurjournaal meer kijkers (2 miljoen).

De populairste alternatieven waren de Champions League-wedstrijd Valencia – Chelsea (1,2 miljoen) op Nederland 3 en Krabbé Staat op Straat (1 miljoen) op RTL 4. De tv-show van Martijn Krabbé kwam voor het eerst over de miljoengrens heen.

Herman zoekt kerststerren (RTL4, 21:32) – Herman den Blijker bleef dinsdag ver onder het zendergemiddelde van RTL 4 met de start van zijn tweedelige programma Herman Zoekt Kerststerren. De eerste uitzending trok 914.000 kijkers (madl: 13.7%), niet genoeg voor een plaats in de dagelijkse top 15 van meest bekeken programma’s. In Herman Zoekt Kerststerren houdt de topkok bijzondere audities in het land, waarbij hij op zoek gaat naar de beste twaalf thuiskoks. De winnaar gaat naar huis met prijzen.

Nederland van Boven (VPRO, Ned1, 22:23) – Waar Frozen Planet het leven op de polen laat zien, toont Nederland van Boven hoe ons land er van bovenaf uitzien. In tien afleveringen wil de VPRO de kijker Nederland vanuit een geheel nieuw perspectief laten zien. De eerste aflevering, 24 uur Nederland, had dinsdag al gelijk succes op de late dinsdagavond van Nederland 1. Er keken 1.167.000 kijkers (madl: 19.1%) en was daarmee het twaalfde programma van de avond.