VPRO komt met serie over Johan CruijffDe VPRO gaat een miniserie ontwikkelen over het leven van voetballer Johan Cruijff. De regie van de serie, die voor januari 2014 gepland staat, is in handen van Pim van Hoeve en producent is S&V Fiction, Paul Voorthuysen. Zij waren eerder verantwoordelijk voor Bernhard, Schavuit van Oranje en Beatrix, Oranje onder Vuur.

De vierdelige reeks wordt volgens de makers geen verhaal over voetbal, maar “een serie over de legendarische carrière van een voetballer en de belangrijkste relaties in diens leven". Wat de serie bijzonder maakt, is dat de talloze momenten die in ons collectief geheugen gegrift staan persoonlijk en emotioneel gemaakt worden." De serie moet volgens de VPRO bovendien een uniek beeld geven van hoe de Nederlandse voetbalwereld de afgelopen decennia veranderd is.

Wie Johan Cruijff zal spelen is nog niet bekend. "Zoals Cruijff zelf al zei: 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt.' Maar 2014 wordt het jaar van de nummer 14.” aldus eindredacteur Joost de Wolf. [RadioWereld.NL]