Joris Linssen ziet af van eigen Villa Felderhof


Joris Linssen ziet het niet zitten om in de voetsporen van Rik Felderhof te treden. Dat vertelt de presentator in VARAgids. Toen Felderhof vertrok, mocht Linssen hem in zijn eigen villa interviewen en dat beviel hem goed. “Ik heb toen gedacht: zou ik niet, nu Rik ermee stopt, ook zoiets willen? We hebben toen zelfs al een paar mensen benaderd. We wilden alleen tripple A-sterren en die zeiden allemaal: met Joris Linssen hebben we liever geen heel diep gesprek“, vertelt hij in het televisieblad.

Het was een flink struikelblok. “Waarschijnlijk omdat ze wisten dat het dan toch verder zou gaan dan ze dat wilden. En dat snap ik goed, dus eigenlijk is het ook geen match. Later dacht ik ook: waarom zou ik dat eigenlijk willen? Mensen interviewen die eigenlijk niks willen zeggen. Dat is precies waarom programma’s met BN’ers vaak zo oninteressant zijn. Dus nee, het gaat er niet komen.”

Linssen liet zich even verblinden door het licht van de sterren. “Misschien werd ik toch even meegesleurd door het idee dat het extra interessant is of zo. Maar ik wil niet aan de oppervlakte blijven tijdens een gesprek. Ik wil het over persoonlijke dingen hebben.”

Dat doen Ivo Niehe en Peter van der Vorst ook. “Maar echt heel diep gaan, lukt ze maar zelden. En dat komt ook omdat er van tevoren afspraken worden gemaakt. Uiteindelijk zijn al die programma’s, hoe amusant soms ook, afgesproken toneelstukken.“