Joris Linssen succesvol met nieuwe Showroom


De kijkcijfers van donderdag 8 december 2011 (SKO)

Joris’ Showroom (Ned1, 22:20) – Joris Linssen blijft succesvol met zijn tv-programma Joris’ Showroom. Een nieuwe vierdelige serie afleveringen is donderdag met 1.237.000 kijkers (madl: 20.7%) van start gegaan op de late avond van Nederland 1. Joris Showroom’, de Man Bijt Hond voor gevorderden, was het meest bekeken programma in haar tijdslot. Ze versloeg onder meer Hart van Nederland op SBS 6, dat genoegen moest nemen met een score van 1,1 miljoen kijkers.

Het was volgens Linssen niet mogelijk om meer dan vier afleveringen te maken. “Het lijkt steeds moeilijker om markante Nederlanders te vinden, die zich niets aantrekken van de waan van de dag en op een heel eigen manier leven. Toch is het weer gelukt. In tien portretten laten we zien, hoe inspirerend eigenwijze mensen zijn!”

Premier Gezocht (VPRO, Ned3, 20:29) – Daphne Bunskoek was donderdag weer voor even terug op de buis. Ze presenteerde Premier Gezocht!, een afvalrace voor politiek talenten. De selectieronde werd achter de schermen gehouden, dus de vier finalisten waren in deze eenmalige aflevering al bekend. Wie verwoordt het beste zijn mening, overtuigt het meeste in het debat en manoeuvreert het soepelste met dilemma’s? De jury bepaalde voor het oog van 404.000 kijkers (madl: 6.4%).

Moordverhalen (Human, Ned1, 20:34) - Het programma Moordverhalen blijft ver onder het zendergemiddelde van Nederland 1 scoren. Waar de meeste programma’s profiteren van een uitzendtijdstip direct na het Achtuurjournaal, zorgt Moordverhalen voor een grote kijkcijferdip in de programmering. Zo keken er donderdag 1,5 miljoen mensen naar het Journaal, waarna Moordverhalen bleef steken op 635.000 kijkers (madl: 10.0%). Dat is ruim 44 procent onder het zendergemiddelde van Nederland 1 op donderdag.