Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 51

Thread: Delta STB-S200

  1. #1

    Delta STB-S200

    Днес взех кабел от машината до приемника и от двете страни -> http://img.diytrade.com/cdimg/393891..._IBM_Model.jpg
    потърсих в нета преди да се впусна в филма, и някой казват че трябва да е null-modem кабел .. ?

    ps; кажете/дайте ми с каква програма да се прочете софта и лога при буут - "нууб" и сега започвам да се занимавам с 232 ;d

  2. #2
    Senior Member dstb's Avatar
    Join Date
    11-10-2011
    Location
    Eastern €urope
    Posts
    321
    Uploads
    1

    Re: Delta STB-S200

    SТB-2OО не става с null-modem.

    Всичко необходимо има в тази тема

    Regards

  3. #3

    Re: Delta STB-S200

    тая тема я знам и е за jTag при мен не работи с ком -- поне при мен

    дъното е старо и има 2 кома и 1 принтерски
    в чип сета има некфи настройки ... ->>
    Integrated Peripherals >
    по дефаулт е :
    Onboard Serial port 1 - 2F8/IRQ3
    ........ . ...... .. port 2 - 3F8/IRQ4

    А иначе в менюто им е
    Disabled
    3F8/IRQ4
    2F8/-/- 3
    3E8/-/- 4
    2E8/-/- 3
    Auto

    пускам на ауто пък да видим..

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Delta STB-S200

    Quote Originally Posted by blagynchy View Post
    тая тема я знам и е за jtag при мен не работи с ком -- поне при мен

    дъното е старо и има 2 кома и 1 принтерски
    Точно lpt (принтерски порт ти трябва) за jtag

  5. #5

    Re: Delta STB-S200

    не ми треа jtag имаше един дето беше написал лога и то точно от ком порта

  6. #6
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Delta STB-S200

    Искам да те помоля да пишеш на по-правилен български. Все пак начина ти на изразяване показва отношението ти към другите съфорумци.

    Колегата по горе ти е отговорил на въпросса че на този приемник няма лог през rs-232. Този порт единствено се използваше за връзка между основен и допълнителен приемник (на времето) като комуникацията се осъществяваше по друг протокол.

  7. #7

    Re: Delta STB-S200

    Налепих чарковете но имам друг проблем ... не го намира като устройство
    3в взех от захранването от делтата и ползвам само 2-3-4-5-13 от паралела само за данните
    В магазина нямаха 74hc244 и ми предложиха 74f244n разгледах ги и двата да видя имат ли нещо различно .. на чокъл и пинове са еднакви
    Предложения ?

    --
    Attachment 220963

    BIOS >
    OnBoard parallel port :
    378/IRQ7[*]
    278/IRQ5
    3BC/IRQ7
    Parallel port mode :
    SPP[*]
    EPP
    ECP
    ECP+EPP

    [*] < selected

    ps как да разбера изобщо дали работи порта ?

  8. #8
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Delta STB-S200

    Това не ти е USB няма как да го намри като устройство. Значи запояваш кабела към делтата, която трябва да е с процесор 5518, 5119 не се чете от Jkeys, свързваш платката към паралелният порт на компа. Пускаш захранването на делтата ако е от тези без дисплей, червеният светодиод свети постоянно. След това стартираш Jkeys и трябва да ти разчете процесора на делтата (5581). Ако не ти го разчете значи си сбъркал жиците или платката.

  9. #9
    Senior Member dstb's Avatar
    Join Date
    11-10-2011
    Location
    Eastern €urope
    Posts
    321
    Uploads
    1

    Re: Delta STB-S200

    Не го показва като нов хардуер, ако за това говориш. Там тези настройки в биос-а няма смисъл да ги пипаш. Изкам после да те помоля да качиш дъмпа тука, че изкам да го разгледам.

    Regards

  10. #10

    Re: Delta STB-S200

    не е с диод, а с диоден дйсплей
    не го бях видях това за р102 , но като го окъса към маса дисплея не светва .. и пак си ми показва
    ---
    JTAG info
    Device ID 0xFFFFFFF
    Device Unknown device
    ---
    нямам с какво да снимам.. но ви казвам че всички спойки са направени даже и гадните до процесора
    залепих 5те тънки кабелчета на пистите от 109-113 пин..
    немам идеи от какво може да е.

Page 1 of 6 123 ... LastLast

Similar Threads

  1. Help fte s200
    By tampinha in forum FTEmaximal
    Replies: 0
    Last Post: 12-03-2009, 18:33:26
  2. fte max s200
    By kassona55 in forum Abracadabra Card
    Replies: 4
    Last Post: 07-03-2009, 23:51:13
  3. fte s200
    By bird in forum FTEmaximal
    Replies: 0
    Last Post: 04-12-2008, 14:23:23
  4. Question fte s200
    By alexfilemouche in forum French / Français
    Replies: 0
    Last Post: 25-06-2008, 19:45:11
  5. Fte s200 max
    By Hugo124 in forum French / Français
    Replies: 0
    Last Post: 23-06-2008, 15:13:32

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •