Gratis telefoon voor Nederlandse WP7-developers

Microsoft geeft Nederlandse appbouwers een gratis telefoon als ze beloven drie applicaties voor de Windows Phone Marketplace te bouwen.

In een blogpost geeft Microsoft aan dat er maar een beperkt aantal toestellen beschikbaar is. Developers die in aanmerking willen komen voor een van de gratis toestellen moeten eerst laten zien welke ideeŽn ze hebben voor nieuwe apps.

"Dit helpt ons om te bepalen wie een telefoon ontvangt aangezien we maar een beperkt aantal toestellen hebben liggen", staat op het blog. Studenten met een Dreamspark developer-account krijgen voorrang. Dreamspark is Microsoft's developersplatform voor studenten. Die kunnen daar gratis professionele developerstools downloaden.
Verplicht drie apps maken

Speciaal voor deze actie ligt de HTC Surround bij Microsoft klaar. Het bedrijf stelt hoge eisen aan ontwikkelaars die ťťn van de toestellen in handen wil krijgen.

Naast het vooraf aantonen van ideeŽn moet een maand na ontvangst van het toestel de eerste applicatie in de marketplace staan. Als dat niet lukt moet het toestel terug worden gestuurd. Developers krijgen de telefoon tot 29 februari in bruikleen. Als ze op die datum drie applicaties hebben gebouwd is de telefoon definitief hun eigendom. Via het liveid-account van de ontwikkelaar houdt Microsoft in de gaten of er progressie wordt geboekt bij het bouwen van de apps.
Nieuwe apps nodig

De winkel voor Windows Phone-apps kan wel nieuwe aanwas gebruiken. Volgens All About Windows Phone waren er eind november 40.000 applicaties beschikbaar in de marketplace voor Windows-telefoons. Dat staat in schril contrast tot de ruim 500.000 die Apple in de iTunes-store beschikbaar heeft.