Sportgala nummer n op maandagavond


De kijkcijfers van maandag 12 december 2011 (SKO)

Sportgala (Ned1, 19:56) Het jaarlijkse NOS*NSF Sportgala was ook dit jaar in trek bij de kijkers. De live-uitzending vanuit het World Forum in Den Haag was maandagavond goed voor 1.573.000 kijkers (madl: 22.9%). Het gala, waarin turner Epke Zonderland werd gekozen tot sportman van het jaar, was met stip het meest bekeken programma op primetime. Het populairste alternatief was de Amerikaanse politieserie Crime Scene Investigation met 1,3 miljoen kijkers op RTL 4.

Ook de afgelopen jaren keken er veel mensen naar het Sportgala. Vorig jaar keken er ruim 1,6 miljoen mensen en in 2009 zaten er bijna 1,4 miljoen mensen aan de buis gekluisterd.

Een huis vol (NCRV, Ned1, 19:26) De realityserie Een Huis Vol waarin het bijzondere leven van de grote gezinnen Baumgard en Deijs centraal staat, is maandag met mooie cijfers van start gegaan in de vooravond van Nederland 1. De eerste aflevering trok 947.000 kijkers (madl: 16.7%) en hoefde op haar tijdstip alleen De Wereld Draait Door en het Half Acht Nieuws voor te laten gaan. De gezinnen Baumgard en Deijs, die zondag te gast waren in Carlo & Irene: Life 4 You, bestaan uit ieder twaalf kinderen. In de soap wordt gevolgd hoe de ouders dat managen.

Eileen (VPRO, Ned2, 21:00) De dramaserie Eileen, gebaseerd op het leven van de Nederlandse FARC-strijder Tanja Nijmeijer, is maandag begonnen met een teleurstellende 384.000 kijkers (madl: 5.6%). De serie op Nederland 2 wist daarmee geen plaats te veroveren in de dagelijkse top 25 van best bekeken programmas. Uit veel afleveringen bestaat de VPRO-dramaserie niet. Volgende week is alweer het laatste deel te zien.