Film1 na vier filmzenders met seriezender

Film1 komt na vier filmzenders met een kanaal voor dramaseries. De zender met de naam Film1 Series gaat op dinsdag 17 januari 2012 de lucht in. Dat heeft moederbedrijf Chellomedia dinsdag laten weten. Volgens Film1 is de tijd rijp voor een seriezender. “De belangrijkste redenen zijn de groeiende interesse van kijkers en de steeds hogere kwaliteit van tv-series, onder meer door topacteurs in de hoofdrollen en hogere budgetten voor cast, crew en aankleding“, aldus een woordvoerder.

De nieuwe zender trapt af met producties als Once Upon A Time, Revenge, Borgen, Necessary Roughness en Bomb Girls. In april komen daar The Bridge en het derde seizoen van de thrillerserie Breaking Bad bij.

“Film1 Series betekent ongestoord genieten, zonder reclames. Met elke avond om 22.30 uur een nieuwe aflevering van een internationale topserie, die niet eerder op de Nederlandse tv te zien was“, stelt de persvoorlichter.

De half elf-series worden de volgende avond om half negen herhaald. De episodes zijn bovendien terug te zien via Film1 On Demand.