Serious Request 2011 ook in Kenia

Dit jaar wordt voor het vierde jaar op rij ook in Kenia Serious Request georganiseerd, volgens het zelfde principe als in Nederland en BelgiŽ. Drie Keniaanse deejays zijn opgesloten in een Glazen Huis in het hartje van Nairobi, op het grote plein voor Hilton Hotel.

In samenspraak met Kenya Red Cross en 3FM is besloten om het thema dit jaar te bepalen op bloed donatie: 'Request a song, Donate Blood'. De 3 deejays zullen 6 dagen niet eten en op die manier proberen zoveel mogelijk mensen ter plekke te stimuleren om bloed te doneren.

In Kenia wordt dus geen geld opgehaald, maar wordt in natura "betaald". Er is in Kenia een schrijnend tekort aan (schoon) bloed en de actie heeft ook op de politieke agenda van Kenia een hoge prioriteit. Het bloed wordt tijdens Serious Request door het Rode Krius gecollecteerd in 4 grote tenten achter het Glazen Huis.

Names 3FM zal presentator Rudy Mackay dagelijks verslag doen via video updates ter plaatse. Deze video's, journalistiek ingestoken op bloed donatie, zullen via de 3FM website en op de TV uitzendingen worden vertoond. Daarnaast zal er gedurende het volledige evenement van 19 tot 24 december een live video stream te zien zijn van de activiteiten in en rond het Glazen Huis Nairobi. [RadioWereld.NL]