Frans Bauer wil op reis met Balkenende en Moszkowicz

Frans Bauer hoopt interessante gasten te strikken voor zijn programma De Zigeunernacht. Dat vertelt de volkszanger in dagblad De Pers. In De Zigeunernacht gaat Bauer met BN’ers terug naar zijn roots. “We gaan als echte zigeuners naar de Balkan of door Nederland. Misschien wil Jan Peter Balkenende wel mee, of Bram Moszkowicz. We gaan gesprekken voeren en er is muziek en dans. Ik wil de zigeunercultuur ook niet al te veel uitdiepen, het wordt geen Daphne Bunskoek.“

Bauer wil vooral een gezellige tv-show maken. “Het moet eigentijds blijven, en gericht zijn op de manier waarop ik de cultuur heb beleefd. Waar voor mij het leven om draait: de gezelligheid, de muziek. De religieuze achtergrond en rituele zaken vind ik niets voor in zo’n programma. Ik wil warmte op de Nederlandse buis brengen in een leuke sfeer, frivoliteit staat voorop.”

“Een hoger doel om het vaak slechte imago van de zigeuners te verbeteren heb ik ook helemaal niet. Negatievelingen zul je altijd blijven houden, in alle bevolkingslagen.”

De Zigeneurnacht komt in mei 2012 op de buis bij de TROS.